La càmera orbital ORBEYE d’Olympus continua impulsant la innovació dins els quiròfans del nostre país, ampliant les seves prestacions com a tècnica mínimament invasiva. Aquesta vegada ha estat el Servei de Neurocirurgia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau qui ha aplicat, per primera vegada, l’exoscopi per extirpar tumors localitzats al canal medul·lar.
El Dr. Juan Patino, adjunt del Servei de Neurocirurgia de Sant Pau, explica que “fins ara només l’aplicàvem en malalties degeneratives, és a dir, relacionades amb el desgast de la columna, com les hèrnies, on tenim una àmplia experiència. Ara, i després de la corba d’aprenentatge corresponent, també l’apliquem en l’abordatge d’aquests tumors. Seran casos molt seleccionats, però calculem que farem unes 10 intervencions l’any”.
Per la seva part, el Dr. Andreas Leidinger, també adjunt del Servei de Neurocirurgia de l’hospital, comenta que “abans s’optava per la cirurgia tradicional amb una incisió de 10 cm, però amb aquesta cirurgia mínimament invasiva la incisió és de 2 cm, amb molts avantatges per al pacient: menys dany muscular i, per tant, menys dolor postoperatori, menys sagnat durant la intervenció, menys temps de quiròfan, menys risc d’infeccions i una recuperació molt més ràpida. De manera que, en lloc d’estar ingressat una setmana, pot rebre l’alta al cap de tres dies, si tot va bé”.
L’exoscopi ORBEYE d’Olympus, present al catàleg de solucions quirúrgiques d’Otomedic, ofereix una òptica d’alta qualitat que permet augmentar de forma exponencial el camp visual, oferint imatges molt precises dels detalls anatòmics i de les estructures de teixit. Amb aquesta càmera orbital el neurocirurgià no necessita utilitzar un microscopi i pot realitzar la intervenció en una posició més natural i confortable.
La imatge que recull l’exoscopi es projecta en un monitor quirúrgic de 80 polzades amb una qualitat 4K, amb quatre vegades més resolució que les imatges estàndard en HD. A més, la visualització es fa en 3D, oferint profunditat de camp i una visió magnificada de les estructures clau. Això permet identificar de manera fiable els límits dels teixits, els vasos sanguinis i els tumors.
Des d’Otomedic estem molt orgullosos de les dimensions que està prenent l’ORBEYE d’Olympus, cada vegada més present als hospitals catalans i cada vegada amb un rang d’actuació més ampli dins les especialitats.